top of page

Що подивитися, послухати, почитати та чим побавитися,якщо ти кішка


 

Добірка від Міці

 

Люди та кішки мають багато спільного. Наприклад, у всіх нас псується характер, якщо ми не здобуваємо нових вражень. Згадайте себе та близьких на карантині: чи легко залишатися милою людиною, якщо сидиш у чотирьох стінах?..



Ми виходимо з дому, щоби набувати нового досвіду: кінотеатри, покупки, кафе, ділові зустрічі, подорожі, спортзал, побачення — з усього цього, як із цеглинок, складається життя. Погляди на світ також. Однак, життя роблять повним не лише події та заняття зовнішнього світу, але і внутрішнього. Нам сняться сни, ми дивимося фільми вдома та читаємо книги, малюємо та вишиваємо, слухаємо музику — це цікаво, приносить радість, дає теми для розмов, покращує настрій. Спробуйте залишитися без цього хоча б на один день — і світ стрімко втратить усі фарби. Нові враження нам життєво необхідні.



Так склалося, що на вулицях урбаністичного світу для котів не залишилося місця: там надто небезпечно. Якщо хочете, я докладніше розповім чому, але зараз не про це. Виходить, що життя квартирного кота — це багаторічний карантин. Тепер ми їх краще розуміємо, правда?.. Відповідальний господар просто зобов'язаний забезпечити улюбленцю максимальну кількість вражень, щоби життя котика було повним та різноманітним. Крім того, це питання приємного характеру. Коти, яким цікаво жити, щасливі, спокійні, лагідні та пісяють у лоток. Як Міця.



Прогрес подарував не лише людям, а й котикам безліч варіантів зробити життя більш інтелектуальним. Я поділюся з вами улюбленими способами Міці проводити дозвілля.

 

1. Що подивитися


Міця дивиться канали для котів на YouTube та віджимає в мене для цього телефон. Так-так, такі є. Їх умовно можна розділити на дві групи: реаліті-шоу та мультики. До першої я відношу звичайні відео з пташками або дрібними гризунами. Я знаю, що іноді кішки із задоволенням дивляться документальні фільми на кшталт Діскавері про китів, газелей та левів, але Міця до такого жанру майже байдужа. Спеціальні мультики її цікавлять набагато більше.


У котів зір влаштований не так, як у людей. Якщо коротко, то вони бачать не всі кольори. До того ж очі котів фокусуються на об'єктах, що рухаються, а статичні об'єкти їм здаються розмитими. Мультики для котів створюються з урахуванням цих особливостей: у них використовуються об'єкти, що обожнюються котами — шарудливі пакети, картонні коробки, мишки, м'ячики, стрічки — і виключно правильних кольорів. Вони рухаються в цікавому ритмі та під приємну для котячих вух музику. Нам найбільше подобаються корейські: Міця із задоволенням у них залипає. Ось цей канал, що ми задивилися до дірок:




Увага! Не дозволяйте котам занадто багато часу проводити за екраном! Відео для них корисне лише в малих дозах.


 

2. Що послухати


Котам подобається музика! Композитори та великого серця люди пишуть для них цілі альбоми. Якось Міця захворіла: у неї був спазм, як потім виявилось, і їй було дуже погано. Кішки ходять із нами одного неба: їм теж буває непросто перенести зміну погоди. Потрібно було якось дотягнути до візиту до ветеринара — і я включила їй заспокійливий альбом. Вона прислухалася до музики, присунулася ближче до телефону, замуркотіла й за кілька хвилин розслабилася та задрімала. За пів години в неї з'явився апетит і почувалася вона трохи краще. До речі, мені котячі альбоми також подобаються.






Увага! У котів слух розвинений краще, ніж у людей: вмикайте музику тихенько.


 

3. Чим побавитися


У нас вдома у дверях однієї з кімнат висить мишка на гумці. Здається, це вже десята. Попередні впали смертю хоробрих, як і належить хорошим іграшкам. До дверної рами проста конструкція кріпиться за допомогою штуки, схожої на стетоскоп. Коштує приблизно 45 гривень, але радощів на мільйон.



 

4. Що почитати

Людський голос — ось що люблять кішки. Один із найкращих способів зацікавити дітей книгами — запропонувати їм почитати вголос для кота будь-яку книгу. Як тільки він почує голос, який читає історію, він прийде до кімнати сам, сяде на відстані та уважно слухатиме. Від цього заняття задоволення дістають усі! Коти, діти та батьки!






 

Тепер ви трохи більше знаєте про важливість нових вражень для всіх нас. Радуйте себе та близьких! Робіть життя повнішим та багатшим! Світ від цього стане трохи добрішим та кращім :)


З любов'ю —

Наталя Місюк

47 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page