top of page

Займатись кексом

Оновлено: 5 жовт. 2022 р.


Кексом найкраще займатися на кухні. Там ви знайдете все необхідне.


Почнемо з релакс-масажу. Масаж будемо робити борошну. Його потрібно 200 грамів. Потіште борошно двома чайними ложками розпушувача. Одразу додайте 200 грамів цукру — пам’ятаймо, що кекс — це солодка справа, та дрібку солі. Із сіллю цікавіше, повірте мені. Також — усі знають — для масажу потрібна олійка, але ми візьмемо вершкове масло. 100 грамів вистачить.


Ніжно, кінчиками пальців, не торкаючись долонями — вони загарячі — втирайте масло в борошно та цукор, доки все не стане подібним на хлібні крихти. Оу йе. Достатньо. Починайте гріти духовку до 180 градусів.


Яйця, прийшов ваш час. Бажано теплі, кімнатної температури. Я сподіваюся, ваш міксер уже увімкнений у розетку? Накиньтесь ним на 3 (о-ля-ля) яйця, 150 мл молока, цедру половинки та сік цілого лимона. Збийте як слід. Тепер вилийте збите на масажоване. І збийте ще. Вийшло гладеньке рідке тісто? Ви молодець!


Тепер ваші форми. Ідеально підійде, якщо в них 24 дірочки. Багато, знаю. Але ви отримаєте 24 кекси. У вас є такі спеціальні паперові штучки? Покладіть по одній у кожну дірочку. Не маєте? Нічого страшного: скористайтесь нарізаним квадратиками пергаментом. Я хочу, щоби ви наповнили формочки до половини та дозволили їм провести в духовці наступні 20–25 хвилин. Можете ніжно засовувати в них паличку, щоби перевірити готовність. Але дуже ніжно.


Я сподіваюся, ви не встигли далеко заховати масло? Його потрібно ще 100 грамів, разом із 200 грамами цукрової пудри та цедрою половинки лимона. Доведіть усе це до стану крему своїм міксером, адже він це може.


Тепер, коли ваші кексики охололи та залишили свої форми, саме час побавитись із кондитерським мішком. Якщо мішка немає, то викладіть крем просто зверху.


Діліться хорошим кексом з іншими!




101 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page